2012

Wednesday, 19 December 2012

Kebaikan Cili



Kebaikan Makan Cili: Perlindungan Terhadap Kanser?

Cili boleh membantu untuk menangkis kanser terima kasih kepada tomato lycopene kaya ia mengandungi. Lycopenes adalah sumber yang baik karotenoid - kumpulan yang sama bahan kimia tumbuhan semulajadi yang membuat lobak merah dan labu seperti pilihan yang sihat. Karotenoid adalah antioksida yang kuat dan mempunyai ciri-ciri anti-radang yang dapat melindungi terhadap beberapa jenis kanser. Satu mangkuk paip panas cili menawarkan salah satu cara terbaik untuk mendapatkan lycopenes sejak tomato dimasak yang menjadikan mereka lebih mudah diproses oleh badan.

Kebaikan Cili: Kawalan Gula Darah yang lebih baik

Satu hidangan mengukus cili akan membantu untuk memastikan gula darah anda di bawah kawalan jika anda menambah bawang cincang. Bawang adalah sumber yang baik daripada kromium mineral yang membantu proses insulin badan yang lebih baik. Bawang juga mengandungi allyl propyl disulfide - satu lagi bahan kimia semulajadi yang membantu untuk menurunkan tahap gula dalam darah. Semua serat yang tidak menyakiti sama ada. Cili adalah pilihan yang baik untuk pesakit kencing manis.

Klik di sini untuk Bahasa Inggeris atau maklumat lanjut!

No comments:

Post a Comment